Følg Benjamin fra Pollerup Hovgård på hans inspirerende grønne rejse for at transformere sit landbrug.

Benjamin tog det første skridt mod grøn omstilling ved at skifte til økologisk landbrug, men han stoppede ikke der. Nu arbejder han målrettet på at opbygge humus i jorden og øge dens frugtbarhed ved hjælp af gylle fra hans 200 årskøer og 28.000 forskellige mikroorganismer.

Benjamins mål er at sikre, at hans køer ikke blot er en del af den grønne omstilling, men også bidrager positivt til den. Han stræber efter at lagre CO2 ned til en dybde på 90 cm, reducer udledning til havmiljøet, øge næringsindholdet i den lækre hjemmelavede is, han producerer, og endda reducere lugten fra køernes gylle.

Undervejs måler og analyserer vi i Landbrug+ nøje data for at vurdere fremskridtene og forstå virkningerne af Benjamins tiltag. Han er dedikeret til at finde innovative og bæredygtige løsninger for sit landbrug, og hans indsats er et inspirerende eksempel på, hvordan enkelte Landmænd kan bidrage til en grønnere fremtid.

Den 14. juni 2023

Benjamin, ejeren af Pollerup Hovgård, deler begejstret sine visioner for at videreudvikle sit økologiske landbrug. Han har samlet et team af dygtige planteavlskonsulenter. 

Jes fra Green-Passion og Anne fra SOBAC Deutchland er her for at hjælpe Benjamin med at udnytte potentialet i hans 382 hektar jord, hvor hans 200 årskøer spiller en afgørende rolle i at opbygge humus gennem anvendelsen af Querterna. Dette vil have en positiv indvirkning på den grønne omstilling og klimaet.

Valdemar fra Teknologisk Institut er til stede for at sikre, at der fremadrettet bliver foretaget nøje undersøgelser og målinger som en uafhængig tredjepart. Dette sikrer, at de teknologiske løsninger og metoder, der implementeres, er af høj kvalitet. Samtidig hjælper Sinnet fra Nature+ med en regenerativ LCA-analyse og markedsplads, der giver kunderne mulighed for at følge med i og bidrage til Benjamin og Pollerup Hovgårds nuværende og fremtidige bestræbelser på at være en positiv miljø- og klimabidragyder.

355508067_217482611192982_2523366232246720491_n

Den 4 Juli 2023. Så er vi igang. 

Jes fra Green-Passion er ude og starte processen med Querterna.  Jes laver plan for indsatsen og får de første mikroorganismer ud i stalden. De går igang med det samme og kickstarter den iltrige komposteringsproces. De første tegn er, at lugten reduceres markant, og der kommer til at dufte lidt af skovbund. Vi glæder os til at se kundernes ansigt, når de besøger gården og kostalden om 2-3 måneder. 

30 august 2023.

55 Dage er gået og Jes er ude og tjekke op på Querterna i Stalden. Den del, hvor querterna endnu ikke har fået fat, er mere fugtig og lugter af ammoniak, mens den del, hvor de 28.000 mikroorganismer har været i gang er mere mørk, og lugter næsten som skovbund. Det er virkelig 2 forskellige biologiske processer, med hver deres emissionsbillede. 

5 juli 2023

Dybstrøeles forsøg med og uden Quaterna. Firkantet balje tilsat 1 kg. Drysset i 3 lag. Rund balje ikke tilsat noget. Vi kigger efter en forskel om 6-8 uger.

baljeforsøg
WhatsApp_Billede 2023-10-03 kl. 20.12.09_7a7ab81c

Vi kikkede til forsøget den 3 oktober 2023

Den berigede dybstrøelse lugtede ikke af møg, men mere af jord. Den ubehandlede lugtede skarp syrligt i bunden. Forskellen ville være større hvis den ubehandlede var placeret i et Quaterna frit miljø, og udtaget før opstart, og ikke dækket med plastik. 

WhatsApp_Billede 2023-10-03 kl. 20.12.10_4bef20e1

Benjamin forklarer her om hans omstilling til økologisk landbrug og visioner for hans kunder, der besøger hans Gårdbutik. 

Tjek deres hjemmeside ud 👉